Noedvendigheden af at tage en dyb indaanding, inden man gaar udenfor…

Noedvendigheden af at tage en dyb indaanding, inden man gaar udenfor…
 Velkommen til Kathmandu og velkommen til en meget anderledes verden!

Fin gammel mand

- Overalt vi gaar, hoeres saetningen ‘please madam, please’ af smaa soede og alt for unge boern, som tigger om penge, mens de holder haanden op for munden for at vise, at de er sultne. Hvis boernene ikke tigger, goer deres foraeldre det. Vi moedte fx en lille pige, som vi tog nogle billeder af. Helt uskyldigt. Men da hendes far opdagede det, gik han hen og stillede sin datter i den rigtige stilling, saa billederne kunne blive endnu bedre. Og bagefter forlangte han penge af os.

- Det er ikke uhoefligt at glo. Det opdagede vi bl.a., da vi sad paa en restaurant og fik noget at drikke. Hele den halve time vi var der, stod en mand fra nabohuset og gloede paa os.

- Folk er generelt venlige og aabentsindede. I gaar var vi paa Durbar sqaure, som er et tempelomraade og efter at have gaaet rundt et stykke tid fandt vi os en lille guide paa 13 aar, som helt uforpligtende ville vise os de store sevaerdigheder i omraadet. Han var overraskende god til engelsk og fortalte os, at han brugte alle sine penge paa engelske boeger, for han ville saa gerne vaere guide, naar han blev stor. Vi var alle helt vilde med ham isaer da han sagde, at han ville give den pakke lakridser han havde faaet til sin lillesoester.

- Alt er meget billigt! Ikke overaskende. Men det overraskende er, at man ofte derudover kan faa naesten halv pris blot ved at prutte om prisen. Flere af pigerne koebte kjoler i gaar til 200 rupies (16 kroner) :)

- Regntid/monsunregn er overvurderet. De fleste dage har der vaeret 30 grader og sol. Saa er der altsaa ogsaa regntid i Danmark :P

- Og desuden er forureningen samt en masse skrald i gaderne saa ekstremt, at det naermest svier i oejnene efter nogle timer rundt i Kathmandus gader. Trafikken er et organiseret kaos. Selvom man koerer i venstre side af vejen, laegger jeg sjaeldent maerke til det, da alle koerer, hvor det passer dem. Det er lykkedes os at koere en motorcyklist ned, da vi koerte i bus i dag. Om han var okay, fandt jeg aldrig ud af, for bussen koerte blot videre… Det var derfor en befrielse, at vi i dag var paa tur ud fra Kathmandu og man kunne tydligt se en forureningssky over byen. Og saa kunne vi endelig aande ud igen.

Gaderne i Kathmandu

Indtil videre har vi set hinduistisk og et buddhistisk tempel, overvaeret en begravelsescermoni, et offer af en hoene og en 77 aars, 7 maaneders, 7 ugers, 7 dages og 7 timers foedselsdag(?).

I resten af maaneden skal vi bl.a. overnatte hos en familie i et slumkvarter, undervise paa en skole, undervise paa en skole, i nationalpark osv..

Haaber I har det godt! :D

Vores fine udsmykning

Soede foraeldreloese boern, som elskede at blive taget billeder af

Comments are closed.